Het CAK

Manager Team Klachten Bezwaren en Beroep - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 03-03-2020 Functiecategorie Directie / Management / Bestuur
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris een salaris van minimaal € 3.44...
Wat ga je precies doen?

Als Manager van Team Klachten, Bezwaren & Beroep ben je verantwoordelijk voor een uitstekende uitvoering van wet- en regelgeving door het CAK. Jouw team zorgt voor een zorgvuldige afhandeling van klachten, bezwaren en (hoger) beroepen binnen de kaders van het CAK en huidige wet- en regelgeving. Daarnaast brengt het team risico’s in kaart waarbij er rekening wordt gehouden met onze rol als publieke dienstverlener met de menselijke maat.  

Het CAK kent vier clusters Regelingen: Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en Buitenland waarbinnen met focus invulling wordt gegeven aan een effectieve uitvoering, snelle, foutloze en gemakkelijke dienstverlening voor klanten én de volledige verantwoording over de Regelingen. Als Manager Team Klachten, Bezwaar en Beroep geef je leiding aan juridisch medewerkers en juristen en ben je zelf ook inhoudelijk op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen je vakgebied. Je bent een volwaardige gesprekspartner, deelt je kennis en adviseert op operationeel niveau waarbij een snelle, foutloze en gemakkelijke dienstverlening het uitgangspunt vormt. Je werkt nauw samen met je collega- teammanagers Klachten, Bezwaren & Beroep en rapporteert aan je leidinggevende over beheersmaatregelen zoals key controls en resultaat- en gedragscodes vanuit de AO/IB matrix van het team. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor organisatie, planning & control en HR-zaken. Met interne en externe partijen bouw je aan een relatienetwerk om meer en beter samen te werken en vraagstukken gezamenlijk op te lossen.

Naast je taak als manager draag je ook bij aan de overall veranderopgave van het CAK. Je creëert en realiseert een toekomstbestendige afdeling met excellente uitvoerende dienstverlening die bijdraagt aan het CAK als publieke dienstverlener met de menselijke maat. Dit doe je door jouw mensen te coachen, inspireren en ontwikkelen. Kenmerkend voor de veranderopdracht is het afdeling-overstijgend denken, handelen en regisseren vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid.

Jouw profiel

Coachend leiderschap, verantwoordelijkheid nemen en mensen inspireren typeren jou als Manager Team Klachten, Bezwaren & Beroep het best. Dat je daarnaast wil blijven leren en een baan zoekt voor de lange termijn is belangrijk voor het CAK. Wij investeren in jouw ontwikkeling zodat je kunt doorgroeien.

Herken jij jezelf daarnaast op onderstaande punten, dan gaan wij graag met jou in gesprek voor deze vacature:
 • HBO/HBO+ werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met leidinggeven;
 • Je hebt juridische en inhoudelijke kennis van de AWB; 
 • Je hebt kennis van risico- en verandermanagement;
 • Je bent vaardig om de doelstellingen van de afdeling vorm te geven naar een operationeel excellerende organisatie (OPEX);
 • Je voldoet aan het CAK Leiderschapsprofiel: Samenwerken, Verandervermogen, Samenwerken, In Control;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wij bieden jou
Het CAK biedt jou uitdagend werk met maatschappelijke meerwaarde. Bij het CAK werk jij als professional in een veranderende organisatie. Samen met collega’s vorm jij de belangrijkste factor om de verandering naar publieke dienstverlening met de menselijke maat te doen slagen. Dit vraagt doorzettingsvermogen, energie en daadkracht. Jij werkt straks in een resultaatgerichte omgeving met een cultuur van continu verbeteren en leren met oog voor jouw vakmanschap. Ook in jouw team speelt professionaliteit en klantgerichtheid een grote rol. Je komt in een werkomgeving waarin iedereen gedreven is om het elke dag beter te doen. Arbeidsvoorwaarden:
 • ruimte voor jouw loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Onder andere met een online CAK-academie en samenwerkingsverbanden met trainingsbureaus.,
 • een salaris van minimaal € 3.447,- en maximaal € 5.482,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (inschaling o.b.v. opleiding, kennis en relevante ervaring);
 • een functie voor de lange termijn met na een jaar kans op een vast contract;
 • 24,5 vakantiedagen o.b.v. 36-urige werkweek;
 • 8% vakantiegeld en een 13e maand (8,33%);
 • een modern kantoor, geopend van 07:00 – 19:00 uur waarbij je begin- en eindtijden in overleg kunnen variëren, afhankelijk van jouw voorkeur;
 • een goede pensioenvoorziening, ondergebracht bij ABP;
 • een collectieve ziektekostenverzekering en onbeperkte sportmogelijkheden voor een geringe bijdrage;
 • openbaar vervoer wordt volledig vergoed door middel van een reiskostenvergoeding o.b.v. 2e klas (OV stopt voor de deur). Of € 0,19 kilometervergoeding wanneer je met de auto komt.
Kijk voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden verder op onze website.

Werken in het management van het CAK
De veranderingen bij het CAK vragen om goed leiderschap. Als nieuwe leider binnen de organisatie heb jij een belangrijke voorbeeldfunctie om de veranderingen tot een succes te maken. Kenmerkend voor onze managers is zelfinzicht, ontwikkeling en open en transparante communicatie. Als manager weet jij veranderingen binnen een organisatie en bijkomende situaties te managen. Je zorgt voor stabiliteit en continuïteit op de werkvloer. Samenwerken, in control zijn, verandervermogen en vakmanschap zijn competenties die jou als professional op het lijf zijn geschreven. Je bent als nieuwe leider bij het CAK cultuurdrager en trekker van de verandering en voegt grote waarde toe aan de transitie naar publieke dienstverlening met oog voor de menselijke maat. Samen met een nieuw managementteam bouw jij mee aan de ambitie van de organisatie en helpt op jouw vakgebied door in te spelen op huidige en toekomstige ontwikkelingen. Inspirerend leiderschap, daar sta jij voor.

Het CAK
De maatschappelijke opdracht van het CAK is de uitvoering van regelingen in de zorg. Dit doet het CAK namens de overheid. Het CAK vertaalt als publieke dienstverlener voor ruim 1,5 miljoen Nederlanders wetten en regels naar persoonlijke en begrijpelijke dienstverlening. De ambitie is publieke dienstverlening met oog voor de menselijke maat. Samen met gemeenten en partners in de zorgketen stelt het CAK de klant centraal. Kenmerkend hierbij is een altijd snelle, foutloze en gemakkelijke dienstverlening als standaard, met daarbij extra zorg en aandacht voor mensen in kwetsbare situaties. Deze stap vraagt fundamentele veranderingen binnen de organisatie. Het CAK pakt dit stapsgewijs aan. Bij ons werken betekent netwerken en energie hebben om mee te denken aan complexe vraagstukken en mee te werken aan uitvoeren met oog voor de menselijk maat. Onze collega’s hebben een zorg-hart en werken graag mee aan het maatschappelijk belang.

Solliciteren
Is de rol van Manager Team Klachten, Bezwaren & Beroep binnen een van de Regelingen Zvw, Wmo, Wlz en Buitenland jou op het lijf geschreven en wil je maatschappelijk betrokken zijn? Stuur dan je sollicitatie via de "Solliciteer" button. Wil je eerst meer informatie over de vacature? Eldon van Rooijen, recruiter, staat je graag te woord via 06-19 21 21 06.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure bij indiensttreding. Daarnaast is het maken van een assessment ook onderdeel van de procedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Directie / Management / Bestuur
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Eldon van Rooijen
Telefoon 06-19 21 21 06

Vestigingsplaats

Solliciteer